חכמת הקבלה כשמה כן היא, חכמה איך לקבל את כל השפע שהעולם הזה רוצה להעניק לנו. רבים מדרי הכדור הזה לא רואים את כל השפע והטוב שיש פה, הם גדלו לתפיסה שנולדנו לסבול בעולם הזה וכל חייהם הם מנסים לברוח מהסבל. משום מה, שהוא ממש לא משום מה אלא עם סיבה מוצקה לכך, אנחנו גדלים בעולם שתשומת הלב מגיל צעיר היא ללא – לשלילי, במקום לכן – לחיובי. תינוק בראשית צעדיו דווקא זוכה להתלהבות מצד הסובבים אותו ועידודם לכן – לחיובי וכך אנחנו מסייעים להתפתחותו. די מהר עוברים לשיטת הלא – השלילי, לעונש, לקנס, למחיר על במקום להמשיך עם הכן – החיובי, הפרס, התגמול. לא פלא שרבים כל כך גדלים בראיית חצי הכוס הריקה.
חכמת הקבלה באה להפוך את הראיה הזו. לומר לנו כן, אנחנו צריכים לגלות את הרע אבל לשאוף לטוב. היא באה ואומרת לנו שהכול מבורא עולם מחוק הטבע שמניע את המערכת כולה. אנחנו יכולים לתפוס את המערכת באחוריים של כוח הטבע ואז אנו רואים את הדברים כשליליים, כרעים, כמזיקים, כחסרים. אנחנו יכולים בעזרת חכמת הקבלה ללמוד להכיר את הפנים של כוח הטבע, ואז לגלות את החיובי, הטוב המסייע, השפע שקיים. אבל כדי לגלות אותו אנחנו צריכים להשתוקק לגילוי, להתאמץ כדי לגלות, לעבוד בקבוצה שכל חבריה כמונו, מחפשים את הערך המוסף של החיים שלנו פה.
מטרת חכמת הקבלה היא להדריכנו וללמדנו איך לעבור מראיית חצי הכוס הריקה לראיית חצי הכוס המלאה מבלי לוותר על אף מחצית, אלא לקבל את הכוס השלמה המורכבת גם מהמינוס וגם מהפלוס, ובאמצעות שני ההפכים האלה לקבל את כל הטוב שהמערכת מציעה לנו. אך לא להסתפק בקבלת כל השפע כמו כוס שמתמלאת ולא יכולה לקבל לתוכה עוד, אלא להפוך לכוס ללא תחתית שהשפע מוזרם אליה כל הזמן, אף פעם לא נפסק והיא מזרימה את כל הטוב הלאה ותורמת את חלקה החשוב מאוד בדאגה לכל היתר.