אוכמניות הן סופר בריאות ועשירות בחומרים מזינים. הם נחשבים למזון-על העשיר בויטמין C, אשלגן ופולאט (צורה טבעית של חומצה פולית). במהלך ההריון וההריון המוקדם, מומלץ לנשים ליטול חומצה פולית כיוון שהיא ממלאת תפקיד חיוני בהתפתחות הצינור העצבי של התינוק. זה גם עוזר במניעה ובטיפול בדלקת בדרכי השתן במהלך ההריון.
האם זה בטוח לאכול אוכמניות במהלך ההריון? זה בטוח לחלוטין לאכול אוכמניות במהלך ההריון. עם זאת, צריכת הפרי בכמות עודפת אינה רצויה.
מדוע אוכמניות טובות לנשים בהריון? אוכמניות הן לא רק טעימות אלא עשירות בחומרי הזנה הנדרשים במהלך ההריון. הנה כמה יתרונות של צריכת אוכמניות במהלך ההריון:
אוכמניות עשירות באשלגן, המסייע במניעה ובשליטה של יתר לחץ דם במהלך ההריון.
אוכמניות מכילות גם ויטמין C, המסייע בחיזוק חסינות, ולכן, מונע זיהום במהלך ההריון.
בהיותן מקור טוב לסיבים מסיסים ובלתי מסיסים, אוכמניות מסייעות בעיכול ומונעות טחורים ועצירות במהלך ההריון.
מכיוון שאוכמניות עשירות בויטמין K, אכילת יותר מדי פירות יער עלולה לגרום לדימום.
צריכת יתר של הפירות עלולה לגרום לנפיחות, כאבי בטן ושלשולים.
חשוב לדעת כי אוכמניות תמיד נצרכו במהלך ההריון. במשך מאות שנים, אנשים אבוריג'ינים נוהגים לבשל שורש אוכמניות כדי להכין תה כדי לעזור להרגיע נשים בהריון. שום דבר לא השתנה. כעת, במקום התה, נשים שותות מיץ אוכמניות או אוכלות אותם במהלך ההריון עבור היתרונות הרבים שהוא מציע. עם זאת, יש לזכור כמה דברים בעת צריכת הפרי.
קנו ואכלו אוכמניות אורגניות כי הן נטולות חומרי הדברה.
שטפו אותן תמיד לפני הצריכה.
אל תאכלו יותר מדי אוכמניות מכיוון שעלולות להיות להן תופעות לוואי.
לפני שאתה כולל את הפרי בתזונה שלך, הקפד להתייעץ עם הרופא.
למרות שאוכמניות הן מקור עשיר לחומרים מזינים הנדרשים לנשים בהריון, הן יכולות להיות מאופיינות בתופעות לוואי. לכן, התייעצות עם הרופא ואכילת הכמות המומלצת היא נבונה
מה ההבדל בין אוכמניות שחורות לכחולות? המיוחד באוכמניות הכחולות זה הצבע שלהם . אין למעשה עוד מזון טבעי בצבע כחול! (בצבע שחור יש אוכמניות, דומדמניות ופטל שחור גם עדשים שחורות, קינואה שחורה ועוד).
מה שנותן את הצבע לאוכמניות הכחולות, זה אנתוציאנין – פגמנט ממשפחת הפלוונואידים- הנמצא במינון עצמתי במיוחד בקליפה של האוכמניות הכחולות- כמות קטנה יעילה למניעת הליכים דלקתיים, זרימת דם טובה , הורדת שומנים בדם, חיזוק הראייה ועוד)
תכונות אלו נמצאות גם ברמות שונות בשחורות וכן בפירות יער אחרים
להוסיף את האוכמניות ליוגורט טבעי, לדייסת שיבולת שועל, לסלט
להוציא את הכמות הרצויה ולהחזיר למקפיא את השאר (בקופסה עם סגירה טובה, או שקית עם סגירה הרמטית)