התחדשות עירונית הינה אחד מהפרויקטים המדוברים כיום בשוק הנדל"ן של ישראל, אנו יכולים לראות את הפופולריות ההולכת וגדלה של פרויקטים מסוג "התחדשות עירונית" שכבר נמצא בערים כמו רמת גן, רמלה, רחובות, חולון בתי ובבאר שבע. התוכנית שבבסיסה עומד הצורך לחזק דירות ישנות או לבצע פינוי בינוי, והם ניתנים למבנים רבים. כך יוצא גם שרבים מאיתנו עתידים לקחת חלק בפרויקט של התחדשות עירונית, ומכיוון שתהליך זה הינו מורכב ומלא בירוקרטיה, חשוב למצוא משרד עורכי דין או עורך דין אשר ילווה אתכם מתחילת הפרויקט ועד לסופו. אז בדקנו כיצד ניתן למצוא עורך דין התחדשות עירונית טוב? ואילו טעויות לא לעשות.
כיצד ומי בוחרים
כחלק מהתארגנות הדיירים לפרויקט בסדר גודל כזה, יש לבחור את הוועד אשר ייצג את הדיירים לאורך כל תקופת הפרויקט. בחירת אותו וועד אמורה להתבצע בצורה דמוקרטית עם רוב של מעל ל50%, ולאחר שהוועד נבחר על אחריותו יהיה למנות עורך אשר ייצג את הדיירים. במקרים בהם אחד הדיירים הינו עורך דין ורוצה לייצג את הבניין, הרעיון לא ממומלץ במרבית הפעמים, גם כי לא כל עורך דין מתמצה בעולם ההתחדשות העירונית וגם כי עורך הדין אמור להיות ניטרלי. מלבד זאת תהיה באפשרות הוועד להיעזר במאגר עורכי הדין אותו מספקת המנהלת להתחדשות של הרשות המקומית. אחת ההמלצות בדרך לבחירת עורך דין או לשכה, היא סוג ההתמחות ולכן יש לבדוק אם היא תהיה בנדל"ן ומקרקעין.
סל שירותים מקיף
עולם הנדל"ן בישראל וההתחדשות העירונית נחשבים לדבר די פופולרי, יש להם היענות לא קטנה וכך גם שירותים מתקדמים, פייצ'רים ואפליקציות שונות אשר נותנות מענה לעולם זה. יחד עם זאת אפשר לומר שגם עולמם של עורכי הדין השתכלל בשנים האחרונות, כאשר לשכות עורכי דין ועורכי דין עצמאיים מציעים כיום סל שירותים מקיף לכל המסמכים וההליכים השונים שאותם תצטרכו לעבור. שירותים אלו יכולים להיות מועילים בלא אחת, עם זאת במקרה שבו בחרתם בלשכה כזו או אחרת חשוב שעורך דין אחד ילווה אתכם לאורך כל התהליך ולא כמה אנשי מקצוע במקביל. בנוסף עשו סקר שוק בין עורכי הדין השונים והשירותים אשר כלולים בהשכרת שירותיהם.