סדנאות, תוכן ועוד
איזון משאבים בין בני זוג

איזון משאבים בין בני זוג

כל זוג המייסד את הקשר ביניהם ככל הנראה לא חולם או מדמיין על חולקת רכוש עתידית, ובמיוחד בשלבים הארים שבמיסוד הקשר או חתימה על כתובה או מעבר אל דירה משותפת. ולמרות שרובנו לא חושבים על חלוקת רכוש בעת הפרידה, בכדי למנוע אי נעימויות או לחילופין חלוקה לא צודקת של הרכוש המשותף נחקק לו "חוק יחסי ממון" בשנת 1973 המסדיר את דרכי החילוק של הרכוש המשותף. הסדר מוביל את בני הזוג המבקשים להפריד בין הרכוש ולהיפרד אחד מהשנייה, הסדר איזון משאבים בין בני הזוג. כך תתאפשר חלוקה הוגנת בין נכסי בני הזוג ובצורה חוקית.

איזון משאבים בין בני זוג – מה הוא כולל?

הליך שכזה הוא אכן איננו פשוט לאף צד מבני הזוג, אך בעת השמתו חשוב מאוד להכיר את החוקים ולרבות את הנכסים אשר עלולים להיות כלולים בהליך של איזון משאבים בין בני זוג. ראשית יש לזכור כי חוק זה יכלול את נכסי בני הזוג, לרבות הנכסים משותפים החל מנכסים פיזיים ועד למוניטין עסקי. לצד כל אלו גם קופות גמל, חסכונות ופנסיות שונות אשר חלוקה שלהן יכולה להיות הרת גורל להמשך חיינו ובעיקר בגילאי הפנסיה. לכן מעמדים שכאלו דורשים לא רק הכרה בחוקים, הבנה אילו נכסים מועמדים לחלוקה נכונה בין בני הזוג אלא גם איש מקצוע מעולה שיוכל לעזור לנו לנווט בין כל אלו.

איש מקצוע ודרכים להתמודדות

כל אחד מבני הזוג בצורה די הגיונית יבקש "למשוך" עד כמה נשיתן נכסים לצד שלו, שכן לא כל בני הזוג יעמלו על בקשה זו אבל יש לקחת רצון שכזה בחשבון בעת הגעה אל הסדר של איזון משאבים בין בני זוג. לכן מומלץ להגיע אל הסדרים כאלו, כאשר לצידנו עורך דין המתמחה בקיום של איזון משאבים בין בני הזוג וכל שכן יוכל גם להכיר בפנינו לא מעט פתרונות עבור מקרים מורכבים יותר. למשל דירה אשר בבעלות אחד מבני הזוג עוד לפני החתונה, תוכל דרך טיעון די הגיוני והכרה בפסקות קודמות להישאר בבעלותם של אחד מבני הזוג גם לאחר הגירושין.